Sprookje om een Sprookje

Het Sprookje

Je kunt wel een prinses zijn, maar zonder sprookje blijk je er echt niet bij te horen als je terecht komt in een Sprookjesboek. Probeer er dan maar weer eens uit te stappen, vooral als niemand minder dan Roodkapje je het verleidelijke aanbod doet om ‘gewoon’ een sprookje voor je te gaan zoeken, dan zeg je toch gretig ’ja!’

Kent u ze nog: Rapunzel, Het dappere kleermakertje, De rode schoentjes? Tal van sprookjes passeren de revue tijdens de zoektocht van Prinsesje Zeventje naar haar ‘roots’, haar éigen sprookje.

Regisseur Pieter Tiddens staat als altijd garant voor een geweldige familievoorstelling waarbij zowel kinderen als volwassenen worden uitgenodigd mee te doen en denken. De vlot geschreven tekst van Marion Schopman vol sprookjesachtige associaties en de speciaal voor deze voorstelling gearrangeerde muziek van William Knight, sluiten hierbij naadloos aan.

De illustraties, die tijdens de voorstelling op de achterwand geprojecteerd worden, zijn –als al het werk van Marieke Blankert– vol fantasie en prachtig van kleur en het verhaal, als een moderne troubadour vertelt door Marcel Karreman, wordt onderstreept en uitvergroot door het verfijnde samenspel van Het Ronsard Trio.

Kortom, een voorstelling waar muziek, beeld en taal als vanzelf samenvallen en garant staan voor een voor ieder toegankelijk, mooi en grappig concertverhaal.