Fluit Uitvoerend

Uitvoerend smal
Marion studeerde als uitvoerend musicus fluit cum laude af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Ze vervolgde haar studie (wederom bij Harrie Starreveld en op dwarsfluit) met een aantekening voor kamermuziek, wat zij eveneens cum laude afsloot.
Al tijdens haar studie speelde zij zowel eerste als tweede fluit in diverse orkesten en ensembles en was betrokken bij opnames van cd’s, radio- en televisieprogramma’s. Na haar fluitstudie maakte zij deel uit van de Stichting Kameropera Nederland en Het Promenade Orkest, welke laatste met name bekend geworden is door het televisieprogramma Una Voce Particulare met Ernst Daniël Smid. Inmiddels houdt zij hier al heel wat jaren en met veel plezier de eerste fluitplaats bezet en staat daarnaast op de remplaçantenlijst van o.a. het HOC (voorheen het Randstedelijk Begeleidingsorkest) en het Symfonisch Begeleidingsorkest (SBO)

Marion combineert haar orkestwerk met een veelheid aan kamermuziek. Zo werd zij op piano begeleid door Wibi Soerjadi, Mariëtta Petkova en Hans Eijsackers en was medeoprichtster van het ensemble voor moderne muziek ‘Plenty Powerful’ en het ‘Keizer fluit(en)kwartet’, een ensemble dat in het buitenland in de prijzen viel. Ook deed ze masterclasses en volgde lessen dwarsfluit en piccolo bij Robert Dick, Paul Verhey, Marten Root, Karlheinz Zöller, Vincent Cortvrint, Marieke Schneemann, Jan-Willem de Vriend en Hanspeter Spannring.
Naast haar orkestwerk speelt zij fluit in het Ronsard Trio en hoopt met dit ensemble en acteur Pieter Tiddens in het komend seizoen weer een nieuwe voorstelling te maken.

Marion bespeelt behalve de zogenaamde c- of concertfluit ook traverso, piccolo, alt- en basfluit.